Work in Progress

TKA VIsual 01.jpg
New Build Affordable Housing 

The redevelopment of derelict land at Winyates for GreenSquare Accord.

The proposal is for a mix of two, three, and four-bedroom affordable homes with five house types and new road access to the site. The range of Affordable Housing to include Shared Ownership, Rent to Buy and Affordable Rent.

The architecture of the surrounding area has been carefully considered within the design, and the homes will be built using pre-fabricated timber panels.

CGI Visual of Interior Design for Care Home Retirement Village
Retirement Village in Birmingham

Currently being built, this project is a new build retirement village located in Wake Green Road, Birmingham for the Michael Blanning Trust Housing Association.

 

We are currently working on the interior design of the entire building, which includes 72 apartments, restaurant, bar/lounge, hair salon, wellbeing suite, and a village hall.

Visuals courtesy of The Michael Blanning Trust Housing Association

Architect Design CGI Visuals for New Build Social Housing in Bishops Cleeve
New Build Social Housing in Bishop's Cleeve

Following our successful 23 new build housing project at Bishops Cleeve on a series of former garage sites for Rooftop Housing in 2015 we were commissioned to work alongside (Wayne) Hemingway Design on the development of three separate sites on the Bishops Cleeve estate which was originally built for the workers of Smiths Industries in a similar vein to Bournville Village in Birmingham.

The scheme is set across, three sites, in diminishing size; Crown Close (30 units comprising of 21 houses and 9 apartments), Bishops Drive (11 units comprising of 7 houses and 3 apartments), and Kingswood Close (a single DDA bungalow).

CGI Visual of Refurbisment of Front Plaza
Front Plaza at Matthew Boulton College
Birmingham Metropolitan College

The re-design of the front plaza of Matthew Boulton College, Birmingham Metropolitan College, to provide a new drop off zone, external furniture, a green wall, feature planting and lighting, and a smoking shelter. The current plaza is wind-swept and uninspiring, and presents the college with challenging security issues between the public and the students. 

 

The plaza is used by the College community of students, staff, and visitors to the school, and the aim was to improve the social spaces within the plaza, develop a strong sense of place within the college community, and also to contribute to the enhancement of the City’s environment with the use of a green wall and feature planting areas.

Architects CGI Visual of New Build building luxury apartments and commerical space
New Build Luxury Apartments and Commercial Unit on St Paul's Square

Currently in for planning, we aim to transform an empty car park site located on the corner of the prestigious St Paul’s Square in Birmingham's Jewellery Quarter.

 

As the last empty plot on the Square, context demanded a strong, signature corner building which is contemporary but reflects the Victorian and industrial heritage of the Jewellery Quarter.

The building will compromise of a ground floor commercial unit, and four 2-bed luxury apartments.

CGI Visual of workspace refurbishment
Workspace on Great Hampton Street

The project finally brings to live this fantastic linear space which has sat empty on the ground floor of New Hampton Lofts since its redevelopment in the late 1990s.

 

The design is for a new communal entrance with a flexible office suite on one side and a space for a restaurant on the other. A new mezzanine floor within the office space will generate more floor space and value whilst the location of core services and toilets will provide the maximum flexibility.

Architects CGI Visual of modern contemporary house re-design
Contemporary House Re-design, Edgbaston

We are currently working on the contemporary re-design of a domestic house in Edgbaston, Birmingham, transforming an original 1970s style house into a modern family home.

More space will be generated within the property, and improve the living areas. Large windows, particularly at the back, will make the most of the garden area, and natural daylight coming through the house.